Nieuws

Chinees twittert hele liefdesaffaire

Een Chinese ambtenaar voerde alle conversaties van een amoureuze affaire via een microblogdienst. Hij was zich onbewust van de openbaarheid van de boodschappen.

Beide leden van het koppel zijn volgens The Register getrouwd, maar niet met elkaar. Voor de elektronische conversaties in de affaire kozen de twee voor een Chinese variant van Twitter. Beiden hebben ze een account opgezet en elkaar gevolgd. Maar ze wisten niet dat de microblogboodschappen voor iedereen leesbaar waren.

Chinese Twittervariant
De dienst die de twee gebruikten, heet Sina Weibo. De site lijkt wat op Twitter, maar die laatste is in China verboden. Sina Weibo werkt ook met volgers en al snel verzamelde het koppel een schare fans van enkele duizenden volgers.

De Chinese ambtenaar was wel paranoïde genoeg om te vermijden over sms of de telefoon af te spreken met zijn minnares. In een microblog raadt hij zijn buitenechtelijke aanbidster aan om in de plaats daarvan Sina Weibo te gebruiken.

Als kers op de taart blijkt uit de berichten ook nog eens dat de man zich bezondigde aan fraude. Hij stelde immers voor om aankopen van zijn minnares in te boeken als onkosten op zijn werk.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business