Nieuws

eXtraButtons 2.1.11 bèta

V [related_article id=”160534″] an oudsher bevatten vensters in Windows rechtsboven drie knopjes: een om het venster af te sluiten, een om het te minimaliseren en een om het te maximaliseren. ExtraButtons voegt er tien aan toe, als je dat handig vindt.

Toegegeven, dertien knoppen in de titelbalk van je vensters lijkt weinig bij te dragen aan meer efficiëntie en overzicht. Toch blijkt eXtraButtons in de praktijk wel degelijk zijn nut te hebben. Eén geruststelling alvast: je beslist zelf hoeveel en welke van die tien extra knoppen zichtbaar moeten worden.

[download_file]

Misschien eerst even toelichten welke functies aan de knoppen zijn gekoppeld: Always on Top, Send to Back, Copy Window, Roll-up/Unroll (het venster wordt opgerold tot alleen nog de titelbalk te zien is – of wordt net weer uitgerold), Minimize to Box (wordt geminimaliseerd en in de vorm van een knopje op je bureaublad geplaatst), Transparency (het venster wordt transparant overeenkomstig een vooraf ingesteld transparantieniveau), Percent Transparency (je bepaalt zelf de transparantiegraad), Minimize to Tray (minimaliseert het venster naar de Windows taakbalk), Minimize to Tray Menu (minimaliseert het naar het systeemvak) en Move to Monitor (verplaatst het naar een andere monitor, indien beschikbaar).
Handig is ook nog dat je aan elke knop een sneltoetscombinatie kunt hangen. Blijken bepaalde applicaties lastig te doen over deze nieuwe toevoeging, dan kan je die op een zwarte lijst plaatsen in eXtraButtons.
Er kleven nog wel enkele haken en ogen aan deze tool. Maar zodra alle bugs verdwenen zijn, wil ondergetekende hem definitief op zijn systeem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business