Nieuws

Facebook gaat ‘iets geweldigs’ lanceren

Facebook blinkt uit in vaagheid. Het deelt mee dat het volgende week iets gaat lanceren dat het zelf bestempelt als "awesome". Geweldig dus.

Waar het precies over gaat, dat is niet duidelijk. Maar de reporters van Reuters die de belofte van Facebook hoorden, denken meteen aan iets wat mobiel- of tabletgerelateerd is. In dat laatste geval zou het wel eens goed kunnen zijn dat de langverwachte iPadapplicatie er komt. Facebook heeft immers allang een toepassing op de iPhone, maar nog niets voor de iPad.

Nieuw design
Facebook test ook een nieuw design voor de site. In die nieuwe vormgeving blijven de advertenties en de menu’s gewoon staan als je naar beneden door je nieuwslijst bladert.

Als dit design er echt komt, heeft dat een grote impact op de adverteerders, omdat de kans groeit dat mensen op de advertenties gaan klikken.

Bovendien wordt de kans groter dat mensen op de Facebooksite zelf blijven. De interessantste links staan nu immers boven aan de pagina en verdwijnen uit het zicht als je naar beneden scrolt. Als die links in het zicht blijven, klikken de mensen meer door binnen Facebook zelf.

Foto’s delen
Er zijn nog meer geruchten, zoals een toepassing om foto’s te delen vanaf een iPhone. Die roddel is ingegeven door een uitgelekt bestand van 50 megabyte dat afbeeldingen en documenten bevat van een Facebooktoepassing om foto’s te delen.

Derde mogelijkheid is de lancering van Project Spartan, een concurrent voor Apples App Store. Die hele toepassingenwinkel is gebaseerd op HTML 5. Je zou er toepassingen kunnen kopen voor de iPhone en de iPad zonder de App Store van Apple.

Welk nieuwtje het ook echt zal worden, dat is koffiedik kijken. Geruchten zijn er in elk geval genoeg.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business