Nieuws

Oracle verwijdert zijn Sun-blogs

Terwijl Oracle een robbertje uitvecht met Google over Java, heeft het bedrijf meteen ook maar zijn website opgepoetst. Zodat alle Javablogs weg zijn.

Oracle klaagt Google aan voor het schenden van Javapatenten in het mobiele besturingssysteem Android. Java kwam in 2010 met de overname van Sun in handen van Oracle. En blijkbaar stond er wat vervelend materiaal op de Javablogs. Voormalig Sunbaas Jonathan Schwartz prees bijvoorbeeld in een blogpost Googles gebruik van Java in Android.

In november 2007 schreef Schwartz: “Ik wil mijn stem toevoegen aan het koor van andere Sunmedewerkers door mijn warmhartige felicitaties over te maken aan Google voor de aankondiging van zijn nieuwe telefoonplatform met Java/Linux, Android. Gefeliciteerd!” Die blogpost is nu samen met alle andere berichten van Schwartz verdwenen.

[related_article id=”158901″]

Ook andere Sun-blog
Schwartz’ blog is niet de enige die verdwenen is, merkt openbronspecialist Koen Vervloesem op. “Oraclemedewerker Joerg Moellenkamp verwijdert zijn populaire blog met een vage (non-)verklaring, op dezelfde dag dat Oracle de blog van ex-CEO [van Sun] Jonathan Schwartz verwijdert. Toeval?”

Moellenkamp is ook een Sunwerknemer die door de overname bij Oracle is terechtgekomen. Hij is gespecialiseerd in opslag en bestandssystemen.

“Ik heb besloten al mijn artikels van mijn blog te verwijderen om redenen waar ik niet over wil praten. Hoezeer ik ook jullie aanbiedingen voor hulp apprecieer, ik denk dat dat een escalatie teweeg zou brengen die ik niet wil. Weet dat dit een harde maar onvermijdelijke beslissing was van mijn kant met betrekking tot de algemene situatie”, schrijft Moellenkamp.

Als kers op de taart voegt hij er nog aan toe dat hij een aanbeveling van zijn lezers op LinkedIn wel weet te waarderen. Over de reden waarom hij dat doet, kunnen we alleen speculeren dat hij niet echt gelukkig is bij zijn huidige werkgever.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business