Nieuws

Apple wil winkel in Grand Central Station

Apple wil een Apple Store bouwen in Grand Central Station, het bekendste treinstation van New York. Het zou de grootste Applewinkel worden.

Apple heeft de plannen al voorgelegd aan het bestuur dat verantwoordelijk is voor transport in New York. De beslissing over de Apple Store volgt dan later deze week. Hoe de winkel er gaat uitzien houdt Apple voorlopig nog geheim.

De ruimte die Apple wil huren is niet goedkoop. De huur bedraagt 1,1 miljoen dollar per jaar, ongeveer 63.000 euro per maand. Daarvoor krijgt Apple 2.000 vierkante meter ruimte, ongeveer een derde van een voetbalveld groot. De winkel zou niet op het centrale middenplein komen, maar op de balkons in het station.

[related_article id=”158256″]

Deel van de deal is ook nog de licentie overkopen van een restaurant dat in het station zit. Kostenplaatje om dat uit de weg te ruimen: 5 miljoen dollar.

Op dit ogenblik heeft Apple vier winkels in New York. De bekendste is die van Fifth Avenue, een van de meest gefotografeerde locaties in de stad. Deze winkel wordt op dit ogenblik vernieuwd, een werk dat in november klaar moet zijn. Daarnaast zijn er nog Apple Stores in SoHo, Upper West Side en West 14th Street.

Update 14u00: Aanpassing grootte Apple Store

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business