Nieuws

Dell ziet heil in patenten, niet hardware

Dell moet meer inkomsten halen uit intellectueel eigendom in plaats van uit pc-verkoop. Een bijzonder standpunt dat John Everett, manager voor Dell-opslagproducten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, verkondigt in een interview met The Inquirer.

De reden voor de opmerkelijke koersverandering van een bedrijf dat toch als de archetypische pc-bouwer te boek staat, is niet moeilijk te raden: hogere marges. Het verkopen van hardware levert maar weinig winst op. Een model gebaseerd op intellectueel eigendom (lees: patenten en licenties) daarentegen staat wel garant voor hoge marges, weet Everett.

De manager claimt ook dat tachtig procent van de omzet in het voorbije kwartaal bij Dell afkomstig is van intellectueel eigendom. Dat lijkt een heel groot percentage.

In het interview stelt Everett dat Dell wil evolueren naar een bedrijf dat oplossingen en advies aanbiedt, niet alleen hardware. Maar die pc-afdeling blijft wel belangrijk, want door eigen computers en servers te verkopen kan het bedrijf een totaaloplossing bieden. En dat is een heel andere visie dan HP heeft. Dat bedrijf besloot vorige week zijn pc-afdeling af te stoten en zich helemaal te concentreren op software en diensten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business