Nieuws

Bellens: Fagard stort ontslagvergoeding terug

Volgens Didier Bellens is het evident dat zijn betwiste rechterhand, Concetta Fagard, haar ontslagvergoeding terugstort. De ruzie met de bestuursraad noemt hij “beheersbaar”.

De algemeen directeur van Belgacom kwam zwaar onder vuur te liggen nadat bekend raakte dat hij zijn vroegere poulain, Concetta Fagard, opnieuw aanwerft nadat ze in juni was ontslagen. Die aanwerving gaat in tegen de wil van het benoemingscomité van de raad van bestuur.

Maar ook het personeel van Belgacom ziet haar terugkomst niet zitten. Een veertigtal kaderleden, vroegere medewerkers van Fagard, legde gisteren zelfs het werk even neer uit protest tegen haar terugkeer. Normaal gaat ze vandaag opnieuw aan de slag bij Belgacom.

Waarom wil u haar zo graag terug aan boord?
“Wij hebben twaalf jaar lang samengewerkt. In die jaren heb ik veel waardering gekregen voor het werk dat ze verrichtte en heb ik gezien dat ze erg gekwalificeerd is. En als bedrijf is het je taak om talent binnenshuis te houden. Het is helemaal niet gemakkelijk om talent aan te trekken, en je moet er goed op toezien dat je het niet kwijtraakt. Daarom zal ze hier komen werken als mijn executive assistant.”

Nochtans sprak het remuneratiecomité zich negatief uit over haar aanwerving.
“Ik was erg verrast dat de mening van het comité in de pers is gelekt. Het gaat hier over een interne discussie die confidentieel hoort te zijn. Intern mag er natuurlijk discussie bestaan, maar zulke zaken naar buiten brengen is erg schadelijk voor het bedrijf.”

Zal Concetta Fagard terugkeren in loondienst of als zelfstandige?
“Ik weet dat het gerucht de ronde doet dat ze als zelfstandige zou terugkeren, maar dat klopt niet. Die traditie hebben we bij Belgacom niet. Bij ons werken onze mensen in loondienst. Ook zij zal in loondienst komen werken, zoals ze dat vroeger al deed.”

U ligt behoorlijk overhoop met de raad van bestuur. Hoe ziet u dat evolueren?
“Als je een bedrijf leidt, dan moet je elke dag beslissingen nemen. En die beslissingen moet je kunnen verdedigen. Dat gaat meestal heel goed, en ik stel me er geen vragen bij dat dit ook wel goed zal komen. Ik denk dat dit beheersbaar is.”

Heeft Fagard een ontslagvergoeding gekregen toen ze enkele maanden geleden vertrok?
“Ja. Dat is gegaan zoals het werd overeengekomen in haar contract, en zoals de wet het voorschrijft. Maar nu ze weer in dienst treedt, zal ze die vergoeding terugstorten aan Belgacom. Dat spreekt toch voor zich. Het was voor haar zeker geen manier om snel geld te verdienen, hoor. Ze wil heus geen twee keer langs de kassa passeren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business