Nieuws

Mobile Vikings kaapt mobiele telefoniemarkt

Mobile Vikings lanceert op 3 oktober de app Viking Talk. Klanten van eender welke provider kunnen dan goedkoop internetbellen over wifi, 3G of edge.

De virtuele mobiele provider Mobile Vikings onthult vandaag zijn ambitieuze plannen op het hoofdkwartier van moederbedrijf Base in Brussel. De voip-app Viking Talk, die ontwikkeld werd in samenwerking met partner Mondial Telecom, kan uitgroeien tot  een doorn in het oog van de Belgische mobiele operatoren.

Voor iPhone en Android
Niet alleen de Mobile Vikings, met vijftigduizend zijn ze momenteel, maar ook de klanten van andere providers kunnen gebruikmaken van Viking Talk. Het volstaat om de app, die vanaf 3 oktober beschikbaar is voor iPhone en Android, te downloaden en je te registreren op de website vikingtalk.com.

Als je via de app naar een andere Viking Talk-gebruiker belt, hoor je een boodschap dat die oproep gratis is. Om naar andere (mobiele of vaste) nummers te bellen via voip, moet je een van de vier maandelijkse tariefplannen kiezen. Daarbij krijg je drie dagen bedenktijd, mocht de belkwaliteit je niet aanstaan.

Gratis of tegen betaling
Voor tien euro krijg je de beschikking over 600 belminuten. Er geldt wel een fair-usepolicy van maximaal drie beluren per dag om te vermijden dat callcenters de dienst gaan misbruiken. Tel je twintig euro neer dan mag je onbeperkt bellen naar Belgische nummers. Voor dertig euro mag je onbeperkt bellen naar elk Europees nummer en voor veertig euro meer bel je onbeperkt over de hele wereld. Op termijn gaat Mobile Vikings ook de inkomende oproepen naar Viking Talk-gebruikers naar voip omzetten.

Bellen kan over wifi, 3G en zelfs edge, al zal de geluidskwaliteit bij die 2G-standaard niet optimaal zijn. Frank Bekkers, algemeen directeur bij Mobile Vikings, benadrukt wel dat het mogelijk is. Hij schat op basis van testen dat 80 tot 90 procent van de gesprekken van goede kwaliteit zal zijn, en raadt in de overige gevallen aan om in te haken en opnieuw te proberen.

Nog geen sms
Om Mobile Vikings te helpen om zijn dienst te verbeteren kan je na elk gesprek een waardeoordeel toekennen over de belkwaliteit. Sms’en kan je met Viking Talk niet, maar daar komt volgens Mobile Vikings-evangelist Hans Similon mogelijk nog verandering in.

De voip-app die Mondial Telecom voor Mobile Vikings ontwikkelde, schakelt naadloos tussen de verschillende verbindingsmogelijkheden. Stel dat je aan het bellen bent via 3G en je internetverbinding terugvalt op edge om vervolgens helemaal weg te vallen, dan schakelt de app automatisch over op het gsm-netwerk, zodat je je gesprek nooit moet onderbreken.

Pioniers
Veel gaat Mobile Vikings niet verdienen aan Viking Talk, verwacht Frank Bekkers. De voipdienst past in de filosofie van zijn bedrijf: gebruikers goedkoop innovatieve diensten rond mobiel internet aanbieden. Bekkers verwacht dat binnen enkele jaren de mobiele telefoniemarkt zal verschuiven richting voipdiensten. Hij speelt met Mobile Vikings nu al een pioniersrol.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business