Nieuws

Thumbnail Me 3.0 bèta

[download_file] Je hebt een aardige collectie videoclips gedownload  of zelf gemonteerd, maar het duurt altijd wel even voor je de juiste clip te pakken hebt. Met Thumbnail Me zet je elke clip in een handomdraai om in een reeks miniatuurplaatjes, zodat je meteen weet met welke clip je te maken hebt.

Het programma laat zich makkelijk bedienen. Je geeft eerst het pad aan naar de film of clip waarvan je een ‘composietplaatje’ met miniaturen wil samenstellen, en je duidt meteen aan waar je dat plaatje wil opslaan. In principe kun je nu al op de knop Launch drukken om de miniaturen uit de clip te laten distilleren. Het is ook mogelijk verschillende clips tegelijk als bron aan te geven. In dat geval kies je voor Batch Mode.

Zestien miniaturen
Standaard maakt Thumbnail Me jpeg"s met een breedte van 1.204 pixels. In totaal worden zestien miniaturen uit de clip gehaald: vier keer vier rijen. Duurt je clip bijvoorbeeld zestien minuten, dan zal Thumbail elke minuut één miniatuur aanmaken. Wel laat Thumbnail Me je ook het bereik kiezen waaruit de miniaturen gehaald worden. Bijvoorbeeld: twee minuten na het begin van de clip tot dertig seconden voor het einde.

Deze configuratie kun je natuurlijk wel aanpassen. Je kiest zelf de gewenste resolutie, het aantal rijen en kolommen voor je miniaturen evenals het grafische formaat: jpeg, png, bmp of tiff. Ook de afstand tussen elke miniatuur kun je instellen (in pixels).

Handig is nog dat je elke miniatuur van een tijdsstempel kunt voorzien. Ook andere metadata kun je mee op het composietplaatje laten afdrukken. Je kiest ook zelf in welk(e) lettertype, -grootte en –kleur  dat moet gebeuren.

Om te vermijden dat je je favoriete instellingen telkens opnieuw moet invoeren, laat je die in een configuratiebestand opslaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business