Nieuws

Opnieuw grote interesse voor Google+

Het sociaal netwerk van Google krijgt nieuw leven ingeblazen. Sinds de site is geopend voor iedereen, is het aantal bezoekers dertien keer zo groot.

Vorige week kreeg de site 1.269 procent meer bezoekers, van 1,1 miljoen naar bijna 15 miljoen. De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van Amerikaanse surfers en afkomstig van Hitwise, een bureau dat internetverkeer meet. Het gaat dus niet om officiële cijfers van Google. Ook mobiel internetverkeer werd niet meegerekend.

Opnieuw massaal veel interesse voor Google+

De belangrijkste oorzaak voor de groei is dat Google+ sinds 21 september niet langer alleen op uitnodiging kan worden gebruikt en dat iedereen zich kan inschrijven. De site werd voor de zomer gelanceerd in een testfase. Hoewel het al enkele miljoenen leden mocht verwelkomen, daalde de hype rond Plus, samen met de groei. Dat lijkt nu te veranderen.

Volgens Hitwise stijgt Google+ in de VS zo van de 54e naar de 8e plaats in de lijst met populairste websites. Al is 14,9 miljoen bezoekers nog een stuk minder dan de 1,76 miljard bezoeken die Facebook, de populairste website van het moment, te verwerken kreeg. Zelfs MySpace, tegenwoordig het kneusje onder de internationale sociale netwerken, doet het één plaats beter dan Google+ met 16,3 miljoen bezoekers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business