Nieuws

Pogoplug Premium Software

Media streamen vanaf je NAS is niet altijd even makkelijk. Daarom is het leuk dat Pogoplug aparte software heeft uitgebracht die je pc of Mac in een thuisomroep verandert.

De Pogoplug-software bestaat al langer en was vroeger te vinden bij de gelijknamige hardware, een NAS-accessoire dat bestanden op je externe USB-opslag overal beschikbaar maakt. Door het openstellen van de toepassing kunnen consumenten nu ook hun eigen computer in een persoonlijk zendstation veranderen.

De gratis versie streamt je bestanden over je thuisnetwerk, terwijl de Premium-versie je media laat sturen naar apparaten over het web. Ongeacht de versie kun je Pogoplug installeren op zoveel toestellen als je maar wilt, terwijl je bestanden veilig op je thuismachine blijven staan.

Virtueel
Pogoplug installeert eerst een virtuele netwerkadapter, waarna je moet herstarten. Vervolgens maak je een account aan en geef je aan welke mappen je wilt delen. Er wordt een nieuwe map aangemaakt, waarin je remote toegang en mapbeheer regelt, maar ook printen over het netwerk. Indrukwekkend: het is eveneens mogelijk om een harde schijf via USB aan te sluiten op je thuis-pc en de inhoud vervolgens te streamen.

De webinterface maakt het je bijzonder makkelijk om te streamen en delen, met behulp van de apps Jukebox, Cinema en Gallery. Je kunt ook via e-mail media delen met vrienden of ze op Facebook publiceren.

Pogoplug heeft met Active Copy nog een iets geavanceerder trucje aan boord. Daarmee kopieer je automatisch en eenzijdig bestanden naar een specifieke bestandsmap. Het werkt eigenlijk als een back-upfunctie, want als je een bestand wist in de bronmap blijft het bestaan in de eindlocatie. Alleen werkt Active Copy niet feilloos: we moeten de functie enkele keren in- en uitschakelen om hem aan de gang te krijgen.

We zouden dit programma niet aanraden voor gevoelige bestanden, ondanks de aanwezige beveiliging, maar het eenvoudig kunnen streamen vanaf je thuiscomputer naar allerlei apparaten, waaronder je smartphone en tablet, maakt Pogoplug Premium Software zijn prijs meer dan waard. Uiteraard is de gratis versie een goede start.

Pogoplug Premium Software
Prijs: 29 dollar (circa 21 euro) (oktober 2011)

PRO: betaalbaar; onbeperkt installeren; gebruiksgemak.
CONTRA: pc moet altijd aan staan; prestaties Active Copy wisselvallig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business