Nieuws

Specificaties ZTE Blade II gelekt

Er is informatie opgedoken over de opvolger van de populaire budgetsmartphone ZTE Blade. Deze was tijdelijk te vinden op de website van de Britse operator Orange.

De mobiele operator Orange bracht eind vorig jaar als primeur de Blade-smartphone van het Chinese merk ZTE op de markt voor 99 pond, ongeveer 115 euro. Het toestel kreeg het logo van Orange en de merknaam San Francisco opgeplakt. Andere operatoren volgden en inmiddels zijn er wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

Bescheiden upgrade
Eind vorige week stond de productpagina van de Orange San Francisco II kort online op de website van Orange UK. Dat meldt Modaco.com. Het design van de telefoon is veranderd, maar de hardware verschilt amper van de eerste San Francisco. De processor heeft een snelheidsboost van 200 MHz gekregen tot 800 MHz.

[related_article id=”161563″]

Het is niet duidelijk om welke system-on-a-chip het gaat. Mogelijk kiest ZTE voor de opgevoerde versie van de Qualcomm MSM7227 met Adreno 200-GPU uit de eerste Blade. Die turboversie vind je ook terug in de Skate van ZTE, die onlangs bij supermarktketen Aldi in de aanbieding was in een jasje van huismerk Medion (alleen in België en Duitsland, niet in Nederland).

Turbo moet je wel met een korreltje zout nemen, want de MSM7227-soc’s van Qualcomm zijn gebaseerd op de verouderde ARMv6-architectuur. Onder meer Flash en de mobiele versie van Firefox ondersteunen officieel geen ARMv6-CPU’s.

Gingerbread
De Orange San Francisco II heef Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem. Bij de specificaties wordt niets vermeld over een camera aan de voorzijde, maar het toestel op de foto’s lijkt er wel een te hebben. De camera aan de achterzijde, een van de zwakke punten van de San Francisco, kan nu foto’s van maximaal vijf megapixels schieten.

Het scherm is met zijn diagonaal van 3,5 inch en resolutie van 800 bij 480 pixels gelijk aan dat van de eerste San Francisco. Ook aan de omvang van het geheugen (512 MB) verandert er niets.

Goedkoper dan ZTE Blade?
Gezien de bescheiden upgrade ten opzichte van de ZTE Blade kan Orange de prijs maar beter zeer laag houden. De eerste San Francisco hoorde bij zijn lancering in september van 2010 al niet bij de snelste smartphones, maar de lage prijs maakte dat voor veel kopers goed.

Over de prijs en de lanceerdatum van de Orange San Francisco II is nog niets bekend. De productpagina is inmiddels weer offline.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business