Nieuws

Xobni Smartr Inbox

Niet alleen privé, maar ook professioneel moet je letten op wat je zegt. Dankzij de Xobni-plug-in Smartr Inbox kun je beter bijhouden wat je in het verleden tegen wie hebt gezegd.

Smartr Inbox is bedoeld voor mensen die in hun Gmailinbox leven. Na de installatie doorzoekt de plug-in elke mail die je ooit hebt gestuurd en rangschikt hij elke contactpersoon op gevoerde conversaties en diens aanwezigheid in het CC-veld. Daarnaast is er een koppeling naar Twitter en Facebook, zodat je Gmail-archieven worden aangevuld met de recente activiteiten van je contactpersonen.

Terwijl je een mailtje aan het tikken bent, kun je zo meteen nagaan of je iemand tegen de haren in strijkt. Je kunt ook onmiddellijk zien welke contacten je gemeen hebt met anderen en er zijn zelfs statistieken die aangeven hoeveel mails je hebt uitgewisseld met een bepaalde persoon.

[related_article id=”158901″]

Compatibiliteit
Op het moment van schrijven werkt Smartr Inbox for Gmail samen met Firefox (3.6 of hoger), Google Chrome en Safari. Na de installatie log je in bij je Gmail-account. Rechts verschijnt er een paneel dat ongeveer een vijfde van het scherm inneemt.

Je hebt wel een gratis account nodig bij fabrikant Xobni, die al langer een populaire Outlook-plug-in aanbiedt voor netwerkers. Daarna krijg je een handige zoekbalk ter beschikking met razendsnelle en nauwkeurige autosuggestie. Voeg je de eerder genoemde sociale netwerken toe, dan heb je vooral bij Facebook een ongewoon hoge mate van controle.

Alle statussen van je contacten zijn te zien en je kunt berichten plaatsen alsof je vanuit Facebook zelf actief bent. De Xobni-plug-in vraagt zoveel toelatingen dat we Facebook-gebruikers met een behoefte aan controle afraden om deze integratie door te voeren.

Toch is de samenwerking tussen Smartr Inbox en de sociale netwerken voor de rest niet zo krachtig. Terwijl je bij programma’s als HootSuite of Seesmic ondersteuning hebt voor meerdere accounts en op gezette tijden berichten kunt plaatsen, kun je vanuit de Xobni-plug-in niet veel meer dan reageren.

Ook de Linkedin-integratie is tandeloos, wat hopelijk in de toekomst wordt verbeterd. De plug-in is volgens de makers dan ook meer bedoeld om de activiteiten in de gaten te houden van je contacten en te reageren op wat er binnenkomt.

Toch zien we wel het nut van zo’n assistent. E-mail, Facebook-updates en tweets hebben nu eenmaal een verschillend gewicht op de sociale weegschaal. Je kunt op deze manier dus reageren met het medium dat het beste bij de reactie past. Zo is Xobni Smartr Inbox for Gmail net een glimlachende adviseur die je behoedt voor sociale blunders.

Vergeet vooral ook niet de gratis Android-applicatie. Je kunt daarnaast een stap verder gaan met de betaalde Xobni-plug-in, die beschikbaar is voor BlackBerry, Android en Outlook en die contacten op elk platform synchroniseert en bovendien een cloudarchief bijhoudt met belangrijke mails, zodat je zeker de controle bewaart over al je onlinecommunicatie.

GmailXobni Smartr Inbox
Prijs: Gratis (Standard edition) (december 2011)

PRO: bliksemsnel; krachtige koppeling met e-mail en sociale netwerken; goede integratie met Gmail.
CONTRA: geen ondersteuning Google+ en Hotmail; plug-in vraagt om verregaande toestemmingen Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business