Nieuws

Spotify heeft nieuwigheid te vertellen

Spotify houdt vanavond een persconferentie, maar zegt niet waarover het zal gaan. Kloppen de geruchten over een onlinevideodienst of een muziekwinkel met downloads?

Later deze dag om 17.55 uur start een onlinepersconferentie van Spotify. Over het nieuws dat het bedrijf te vertellen heeft, is het koffiedik kijken. Maar het is wel duidelijk dat er zowel Amerikaanse als Europese journalisten zijn uitgenodigd. En het wordt Daniel Ek, medeoprichter en topman van Spotify, die het woord zal nemen.

Er waaien al wel wat geruchten over wat er aangekondigd wordt. Een onlinevideodienst is het eerste gerucht en het andere is een winkel met downloadbare muziek in de VS. Die laatste optie is minstens al gedeeltelijk fout, omdat de persconferentie wereldwijd te volgen is.

Apps
Een meer realistische gok is gebaseerd op een artikel in The Wall Street Journal. Volgens die krant komen er apps die mogen inhaken op Spotify, net zoals dat nu het geval is bij Facebook. Die apps kunnen dan de reviews weergeven of zelfs de liedjesteksten en data van geplande concerten.

Het platform voor die apps zal opengesteld worden voor alle ontwikkelaars, maar de apps moeten wel gekeurd worden door Spotify. Apps worden gratis, zowel voor de betalende Spotifygebruikers als voor degenen met een gratis account.

Volgens The Wall Street Journal komen die apps er vandaag. Vandaar dat dit onze beste gok is over de persconferentie die Spotify straks houdt. We volgen de persconferentie live, dus kom vanavond zeker eens terug bij ZDNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business