Nieuws

Alles over de kat die het internet veroverde

Iedereen die een beetje met het internet bezig is, kent Nyan Cat. Het filmpje werd ontelbare keren bekeken en zorgde ook voor talloze parodieën. Hier vind je ze (bijna) allemaal.

Nyan Cat is een internethype en -video op YouTube, geplaatst op 5 april 2011. Het filmpje draait om een bijzondere kat met een koekjeslichaam die door de ruimte vliegt. De maker van Nyan Cat heeft het bijhorende liedje niet zelf verzonnen: dat is gebaseerd op een bestaande Japanse melodie. De "tekst" van het liedje is een verwijzing naar het Japanse woord voor het geluid dat katten maken: nya nya.

Europa
Ondertussen heeft bijna ieder land wel "zijn" Nyankat. Laten we beginnen met de Belgische versie; daarna komen we zelf en andere landen aan de beurt.

Nederland

Duitsland

Portugal

Zweden

IJsland

Polen

Zwitserland

Italië

Slovenië

Naast de Nyankatten van over de hele wereld – zowat elk land lijkt zijn eigen versie te hebben – zijn er ook heel wat parodieën op het concept.

Echte Nyankatten, mensen die zich verkleden als Nyan Cat, en zelfs andere figuren die voor de gelegenheid een kattenpak wordt aangemeten.

Een levensechte Nyan Cat

Nyan Cat-man

Nyan Dog

Nyan Mario

Covers
… En dan zijn er natuurlijk ook nog de muziekcovers. Te beginnen met rustige jazz.

Easy listening

Dubstep

Na al dat Nyan-geweld blijft er nog maar eentje over, om af te koelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business