Nieuws

De ideale internetformule voor een veelgebruiker?

Wie bijna dag en nacht surft, tv-kijkt en belt, betaalt daar ook voor. Maar zelfs als je iets meer betaalt dan Jan Modaal, wil je toch ook niet te veel betalen.

Het cliché
"Opgepast, hier woont een veelgebruiker. Ik hang meer achter mijn tv en pc dan dat ik in mijn bed lig en ik wil daar gerust meer voor betalen. Ik verwacht in ruil wel oneindig veel films en belachelijk snel internet, net als een uiterst gunstig beltarief. Telefoneren doe ik namelijk ook bijna de klok rond."

De beste keuze
Hier kunnen we niet buiten Telenet om. Zowel Belgacom als alternatieve providers bieden een maximumsnelheid van 30 Mbps. Dat is snel, maar niet voor de poweruser. Het zwaarste abonnement bij Telenet is de Fibernet XL Shake (79,95 euro per maand), waar je kunt downloaden aan 100 Mbps (5 Mbps upload) met een onbeperkte downloadlimiet.

In dat pakket zit onbeperkt bellen tijdens de daluren, bijna onbeperkt bellen binnen Europa en digitale tv in HD. Echte mediavreters willen ook mee zijn met de nieuwste films en kiezen daarom voor Prime film: zes zenders met films en series voor 19,95 euro. Dat komt samen neer op 113 euro, als je de kabelkosten meetelt.

Het alternatief
Wie veel belang hecht aan een snelle upload moet ook eens kijken bij de alternatieve provider EDPnet. Die belooft met zijn Newer & Faster abonnement voor 35,95 euro een downloadsnelheid van 30 Mbps en een upload van 6 Mbps. Wel moet je er rekening mee houden dat die snelheid afhankelijk is van je woonplaats.

Bij Belgacom kun je kiezen voor een pakket met Internet Intense, vaste telefonie en Belgacom TV Favorite. Hier surf je aan 30 Mbps en krijg je boven op Belgacom TV twee ‘boeketten’ van themazenders en elke maand één gratis film voor een totaalprijs van 79,43 euro.

Tot slot is het handig om te weten dat je bij Telenet voor 5 euro extra de klok rond gratis belt naar vaste lijnen. Bij Belgacom kost dit 19,95 euro extra per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business