Nieuws

Microsoft brengt eerste patch van 2012

Microsoft bijt de spits van het nieuwe jaar af met zeven nieuwe beveiligingsupdates, waarvan er één zelfs de hoogste risicoschatting (critical) krijgt die het bedrijf heeft.

Die schatting geldt overigens voor Windows XP en Windows Vista. Voor Windows 7 en Server 2008 is deze patch op de derde gevarenzone vanaf de top (important) geschat.

Op het volledige overzicht geeft Microsoft uitgebreide omschrijvingen. Het kritieke lek biedt kwaadwillenden toegang tot andermans computer als de gebruiker van die computer een geïnfecteerd mediabestand opent.

[related_article id=”161452″]

Praktisch alle andere gaten in de beveiliging bieden toegang op afstand of verhoging van privileges van ingelogde gebruikers. Interessant detail tussen deze patches is MS12-003. Door deze patch te installeren wordt voorkomen dat gebruikers van systemen die Chinese, Japanse of Koreaanse landinstellingen hebben hun privileges met een eigen stukje malware verhogen.

De updates zijn al in roulatie genomen van Windows Update en worden, mits de computer op automatisch updaten is ingesteld, automatisch geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business