Twitter is verleidelijker dan seks

De drang naar Twitter en e-mail is volgens een studie groter dan die naar traditionele verleiders zoals koffie, alcohol, werk, slaap en seks.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Wilhelm Hofman van de Chicago University Booth Business School. Hij testte 205 mensen in de Duitse stad Wurtzburg tussen de leeftijd van 18 en 85. Hierbij kregen deelnemers zeven keer per dag een bericht op hun BlackBerry waarbij ze hun verlangens van de afgelopen dertig minuten moesten opgeven, samen met de intensiteit ervan.

Daarbij bleek de drang om over iets te twitteren veel hoger te eindigen dan andere zaken zoals slapen, geld uitgeven, koffie, seks enzovoort. Ook het controleren van e-mail of het gebruiken van andere sociale media is verleidelijker dan zaken die op het eerste gezicht veel nuttiger en aangenamer lijken.

Tegenover The Guardian nuanceert Hofmann zijn bevindingen wel. Zo is het niet dat mensen Twitter resoluut verkiezen boven essentiële zaken zoals seks en slaap. Maar het is makkelijker om eraan toe te geven. Zo kan je relatief snel en onschuldig een statusupdate doen op kantoor of op de bus. Een dutje kan hier ook nog net lukken, maar seks lijkt ons al een hele uitdaging. Zeker voor wie in een open kantoorruimte werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business