Nieuws

ZTE toont acht nieuwe smartphones op MWC

De Chinese smartphonefabrikant ZTE lanceert volgende week liefst acht nieuwe smartphones, waaronder eentje met een quadcoreprocessor.

ZTE staat vooral bekend om zijn goedkope gsm’s en smartphones die door operatoren wereldwijd een eigen naam worden opgeplakt en zo bij de consument terechtkomen. Een voorbeeld hiervan is de goedkope maar degelijke Android-smartphone Blade, die bij ons als de San Francisco bekendstaat.

Grote groeier
De Chinezen hebben het succes geproefd en willen nu meer. In het derde kwartaal van boekjaar 2011 verkochten ze wereldwijd meer mobiele telefoons dan Apple en moesten ze alleen Samsung en Nokia voor zich dulden. ZTE gaat nu ook high-end smartphones op de markt brengen en ook onder eigen naam.

[related_article id=”161563″]

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona volgende week, de internationale hoogmis voor mobiele apparaten, zal ZTE acht nieuwe Windows Phone- en Android-smartphones lanceren. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Ondersteuning voor nieuwe MHL-standaard
Van drie nieuwe ZTE-toestellen zijn al specificaties bekend, weet The Verge. Zo wordt de PF200 een smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, een CPU met kloksnelheid van 1,5 GHz en een scherm met een diagonaal van 4,3 inch en een resolutie van 960 bij 540 pixels.

Het toestel ondersteunt ook NFC en de nieuwe MHL-standaard (Mobile High-Definition Link) waarmee video in HD via een kabeltje naar bijvoorbeeld een televisie kan worden gestuurd, terwijl het toestel tegelijkertijd wordt herladen. De 4G-standaard LTE wordt eveneens ondersteund, naast GSM en CDMA.

De N910 wordt waarschijnlijk het kleine broertje van de PF200 voor de Amerikaanse markt. Het toestel ondersteunt namelijk geen gsm-netwerken maar wel de in de VS gangbare CDMA-variant, naast LTE. De processor rekent met 1,2 GHz en ondersteuning voor MHL en NFC ontbreken. Het scherm heeft met 800 bij 480 pixels ook een lagere resolutie.

Nvidia Inside
Een derde smartphone waarvan het bestaan al bekend is, is de ZTE Mimosa X. Dit Androidtoestel is de eerste smartphone die gebruikmaakt van een 3G-chip van Nvidia. Hij rekent daarnaast op een Tegra 2-soc van dezelfde fabrikant.

Over het mysterieuze quadcoremodel en de Windows Phone-toestellen is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business