Nieuws

Hama Internet TV Box

Voordelen
Uitstekende bediening
1.080p-films
Wifi en bluetooth
Nadelen
Geen volledige Android Market
Verouderde Android 2.2
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Hama levert een leuk mediadoosje af dat Android geschikt maakt voor een televisie. Het is niet de meest opvallende mediaspeler, maar de interactiviteit via Android geeft het een stevige meerwaarde.

Google probeerde met Google TV al eens een vaste stek te versieren op de televisie, maar slaagde daar toen niet helemaal in. In de nieuwste poging proberen ze Android naar je tv-toestel te brengen. Het idee klinkt alvast leuk.

Onze collega"s van PC Magazine probeerden Android 2.2 nog uit op de Xtreamer Prodigy, een ervaring die we snel willen vergeten. Gelukkig pakt de Internet TV Box het beter aan.

Geïnspireerd door Apple
Het is niet moeilijk om te zien dat Hama zich heeft laten inspireren door de Apple TV; zelfs de afstandsbediening ziet er hetzelfde uit. Alleen is de afstandsbediening van Hama ook nog eens uitgerust met een bewegingssensor, zodat je hem kunt bedienen als de Nintendo Wii.

De Android-omgeving is wel amper aangepast voor het grote scherm. Wie bovendien van plan is om alle apps van zijn smartphone of tablet te installeren op zijn tv, komt bedrogen uit.

De Android Market is niet volledig geïntegreerd, waardoor je een hoop toepassingen misloopt. Verder bevat de Internet TV Box alles wat Android standaard bevat, zoals een webbrowser en een e-mailclient. Om optimaal te kunnen genieten van deze mediaspeler, sluit je het best een toetsenbord aan. Typen met de afstandsbediening gaat immers nogal traag.

Aansluiten op toestellen of internet
Je kunt trouwens tamelijk veel toestellen aansluiten op dit kleine doosje, dankzij de drie USB-aansluitingen en de bluetoothmodule. We vinden ook nog een SD-kaartlezer terug. Verbinden met het internet kan via een netwerkkabel of draadloos, dankzij de ingebouwde ontvanger.

Helaas maakt de Hama Internet TV Box gebruik van de wifi g-standaard, waardoor het draadloos streamen van HD-films wel eens een probleem zou kunnen vormen. Omdat de Android Market tamelijk wat mediaspelers aanbiedt, is er een ruime ondersteuning van videocodecs. 1.080p-films worden prima weergegeven dankzij de krachtige 1 GHz ARM-processor.

Hama levert een leuk mediadoosje af dat Android geschikt maakt voor een televisie. Het is niet de meest opvallende mediaspeler, maar de interactiviteit via Android geeft het een stevige meerwaarde. Ook de afstandsbediening is handig. Hopelijk maakt Hama wel snel werk van een update naar Android 4.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business