Nieuws

App: 1-bit Ninja

1-bit Ninja is een gestileerde 2D- en 3D-sidescroller voor de iPhone. Je doel is het einde van elk level veilig te halen voor de timer afloopt.

De game lijkt veel op de oude Mariogames, met zijn sidescrolling platform-actie, het rennen, op vijanden springen en het vlaggetje aan het einde van elk level. De graphics van 1-bit Ninja zijn mooi en scherp, hoewel ze technisch gezien slechts ’1-bit’ zijn. Het kleurenpalet is goed gekozen en de menu-opties zijn duidelijk. De besturing is kinderlijk eenvoudig: tik linksonder in beeld om te rennen en rechtsonder in beeld om te springen. Je kunt de controls ook omdraaien, mocht je daar behoefte aan hebben.

De bediening laat je alleen naar voren stormen, al zijn er in sommige levels speciale springveren aanwezig die je de andere kant op laten rennen. Het gebrek aan vrijheid om heen en weer te rennen is frustrerend, maar hoort bij de charme van deze unieke game. Het zorgt er in ieder geval voor dat de game uitdagend is; je speelt ‘m echt niet even uit. Er is voldoende content, met vier werelden van vijf levels elk. En om andere werelden te ontsluiten moet je eerst de vorige levels uitgespeeld hebben. 

[related_article id=”161563″]

Uiteraard moet je ook in 1-bit Ninja items verzamelen. In plaats van muntjes spaar je bits en voor elke 100 bits krijg je een extra leven. In elk level zitten vijf ‘Big Bits’ verstopt. Verzamel ze allemaal en je krijgt toegang tot Free-Look en 3D Mode. De aanwezige Super Potions zijn geweldig: je kunt er harder mee rennen, verder mee springen of wordt er korte tijd onsterfelijk mee. En je hebt natuurlijk de al eerder genoemde springveren, die je uit nare situaties kunnen redden. 

Een game als deze valt of staat met de vijanden en 1-bit Ninja heeft er genoeg. Om ze te verslaan moet je bovenop ze springen, net als bij Mario. Raken ze jou, dan verlies je een  leven. Om je iets meer overzicht te geven, kun je met je vinger over het scherm slepen, waarop de camera naar 3D-aanzicht overschakelt. Zo zie je  dingen die je in 2D-view niet zou zien, zoals geheime items en doorgangen. 

De game maakt niet alleen gebruik van retro-graphics, maar leunt ook zwaar op ouderwetse chiptune-muziekjes en -geluidseffecten. Deze maken de totaalbeleving compleet. Je kunt verder je beste doorlooptijden zien en replays opslaan om ze later te bekijken. 

1-bit Ninja is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch en kost 1,59 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business