Nieuws

Google TV dit najaar in Europa

Sony zal dit najaar settopboxen en blu-rayspelers met Google TV op de markt brengen in enkele Europese landen.

Dat vertelt de marketingdirecteur van Sony Frankrijk aan het dagblad Les Échos. Het gaat om een settopbox die rond de 200 euro moet kosten en een blu-rayspeler van ongeveer 300 euro. Naast Frankrijk zouden de apparaten ook in Duitsland, Spanje en het Verenigde Koninkrijk op de markt komen.

Eigen apps en spraakbesturing
Sony gaat de afstandsbedieningen voor zijn Google TV-apparaten uitrusten met een Google Play Store-knop waarmee je de gelijknamige onlinewinkel oproept. Daar zul je ook apps vinden die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op televisies. Volgens Sony Frankrijk zullen er bij de lancering tussen de 120 en 200 van deze apps beschikbaar zijn.

[related_article id=”158901″]

De afstandsbediening krijgt ook een microfoontje zodat je je Google TV met spraakcommando’s kan bedienen. Naast de eigen streamingdiensten Music Unlimited en Video Unlimited ondersteunen Sony’s Google TV-producten ook Google Music en een nieuwe video-on-demand-dienst die de zoekgigant volgens Les Échos volgende week in Frankrijk zal lanceren.

Google TV werd eind 2010 met veel kabaal gelanceerd maar kreeg geen voet aan de grond in de Verenigde Staten, onder meer omdat enkele grote Amerikaanse zenders dwars lagen. Eind vorig jaar verkondigde Google-topman Eric Schmidt dat vanaf deze zomer minstens de helft van de nieuwe televisies met het op Android gebaseerde Google TV uitgerust zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business