Dit is het nieuwe kantoor van Facebook

Facebook groeit als kool en dat zorgt er voor dat het bedrijf intussen ook in Europa en op andere plaatsen vestigingen heeft. Ook binnen de VS heeft het sociaal netwerk zich fysiek verspreid.

Het hoofdkwartier van de site is gevestigd in het Californische Palo Alto, maar intussen zijn er ook een negentigtal werknemers die 1.300 kilometer noordelijker vanuit Seattle werken. Zij kregen deze week een nieuwe werkplek.

Facebook breidt uit in Seattle

Het Facebook-café in Seattle.

Niet helemaal onlogisch. Als je denkt aan Amerikaanse technologiebedrijven dan denk je aan Sillicon Valley, de brede omgeving rond San Francisco waarbij ook Mountain View (thuisbasis van Google) en Palo Alto (Apple, Facebook) horen.

Maar ook in Seattle zitten enkele techtoppers bij elkaar. Zo ligt het nieuwe kantoor van Facebook voortaan vlak bij Microsoft, Amazon, eBay, Zynga en een regionaal kantoor van Google. De sociale netwerksite heeft overigens nog andere Amerikaanse satellietkantoren in New York en Austin (Texas)

Facebook is al sinds 2010 actief in de regio. Zo werd er onder meer de iOS applicatie en de spampreventie ontwikkeld. Maar nu de teller op negentig Seattle-werknemers staat was het tijd voor een nieuw kantoor. Toegegeven: we zijn best jaloers op het uitzicht.

Facebook breidt uit in Seattle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business