Nieuws

Patent Google wijst op Nexus-foon met keyboard

Google dient in sneltreinvaart een patent in dat er mogelijk op wijst dat zijn volgende vlaggenschipmodel wel eens een toetsenbord zou kunnen hebben.

De patentaanvraag, die eind vorige week door het US Patent & Trademark Office werd gepubliceerd, toont een QWERTY-gebaseerde uitschuifbare smartphone. De meeste details richten zich op het toetsgedeelte, waarbij de nadruk ligt op een ruim toetsenbord waar mogelijk zelfs ruimte is voor een trackpad op het toetsenbord zelf.

Sneltreinvaart
Grote technologiebedrijven dienen voortdurend nieuwe patenten in, maar het feit dat de naam van Andy Rubin als auteur staat vermeld, wijst er op dat het de zoekmachine menens is. Hij is als vice-president van Googles mobiele divisie een van de belangrijkste architecten van het Android-platform. Bovendien werd de patentaanvraag slechts vier maanden geleden ingediend, wat een ongebruikelijk korte aanloopperiode is.

[related_article id=”158901″]

De kans is groot dat het Canadese RIM geen nieuwe smartphones zal aankondigen op zijn jaarlijkse BlackBerry World-congres en in plaats daarvan de nadruk zal leggen op zijn vernieuwde BlackBerry 10-platform. Hoewel een Google Nexus met toetsenbord voorlopig alleen nog op de tekentafel ligt, zou de zoekmachine mogelijk gedesillusioneerde BlackBerry-fans willen aantrekken die op zoek zijn naar een goed alternatief met een fysiek toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business