Nieuws

Firefox 13 krijgt reset-knop

Mozilla zal een reset-functie toevoegen aan de volgende versie van Firefox, zodat gebruikers met een schone lei kunnen beginnen als de browser maar blijft crashen.

‘Reset Firefox’, zoals Mozilla de functie noemt, creëert een gloednieuw Firefox-profiel en migreert daar bookmarks, wachtwoorden, cookies, zoekgeschiedenis en ingevulde formulieren naar toe. Alle andere persoonlijke informatie, zoals geïnstalleerde extensies, thema’s, geopende tabbladen en downloadgeschiedenis blijven achter in het oude profiel. 

Volgens Mozilla-medewerker Michael Verdi is ‘Reset Firefox’ een functie waar de eigen helpdeskmedewerkers al jaren om vragen. In het verleden moesten ze stap voor stap kijken welke plug-in/extensies vertragingen en crashes veroorzaakte of dat juist het gebruikersprofiel de boosdoener was. Nu kunnen ze al die stappen in een keer overslaan.

Alternatief voor overstappen
“Welke simpele sterveling heeft de tijd, vaardigheid en geduld om zichzelf door al die stappen heen te werken?”,  zegt Verdi. “Ik verwacht dat voor veel mensen het gewoon makkelijker is om over te schakelen naar een andere browser omdat die je al hebt geïnstalleerd staan op je computer. Probleem opgelost.”

Om te voorkomen dat gedesillusioneerde Firefox-gebruikers overstappen, zal Mozilla de nieuwe functie langzamerhand steeds prominenter integreren in zijn browser.

In Firefox 13 zal ‘Reset Firefox’ alleen te vinden zijn als je de help-pagina about:support bezoekt, die je ook kunt vinden door in het menu naar help te gaan en vervolgens Probleemoplossingsinformatie te kiezen.

Moeilijk te vinden
Omdat de meeste gebruikers die pagina niet uit zichzelf weten te vinden, wil Mozilla de herstelfunctie in toekomstige versies automatisch gaan aanbieden als de browser meerdere keren achter elkaar crasht.

Wie ‘Reset Firefox’wil uitproberen, kan de laatste bètaversie van Firefox 13 downloaden, die naast de herstelfunctie een nieuw thuisscherm bevat en actieve ondersteuning biedt voor de Google-webstandaard SPDY.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business