Nieuws

KeyRocket: Irritatievrije Clippy

Met sneltoetsen laat je Microsoft Office doen wat je wilt, maar wie kent ze allemaal? Waar Clippy faalde, doet Veodin een nieuwe poging met deze handige sneltoetshelper.

Clippy is ooit in het leven geroepen om je te helpen de omvangrijke Microsoft Office-applicaties onder de knie te krijgen, maar slaagde er alleen in gebruikers op hun zenuwen te werken. Het jonge Duitse bedrijf Veodin denkt het beter te kunnen dan de irritante paperclip en komt met een Office-sneltoetsbijbel voor op het bureaublad.

[download_file]

Wat KeyRocket alvast goed doet, is niet bij elke mogelijke actie op te duiken in je gezichtsveld, zoals Clippy dat vroeger deed. Dit downloadbare Windows-programma kijkt naar je dagelijkse routine en als het ziet dat je in Word, Outlook, PowerPoint of Excel door de menu’s heen gaat om een optie te selecteren, vertoont het een pop-up met de juiste sneltoets.

[related_article id=”161452″]

Alleen relevante sneltoetsen
Als je deze combinatie een paar keer met succes hebt gebruikt, valt het je niet meer lastig met deze tip. Het houdt daarnaast bij welke sneltoetscombinaties je hebt geleerd en geeft aan ook hoeveel muisklikken je hebt ‘verspild’ in een leuke grafiek.


Belangrijker is echter dat het een makkelijk doorzoekbare database onderhoudt van alle sneltoetsen, terwijl het in Office zelf een ellende is om een goed overzicht te vinden.

Omdat KeyRocket hoopt dat bedrijven een licentie in huis te halen om werknemers productiever te maken, is dit leuke programma gratis gemaakt voor thuisgebruikers. We hopen dat deze assistent in tegenstelling tot Clippy wel aanslaat, zodat er binnenkort ook een Nederlandstalige versie verkrijgbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business