Nieuws

Mozilla lekt Firefox 13

Naar goede gewoonte biedt browserfabrikant Mozilla de nieuwste versie van Firefox, nummer 13 is dat al, vroeger dan gepland op zijn website aan.

De roadmap van Mozilla is vrij strak uitgestippeld, maar het is al bijna een gewoonte geworden om de nieuwe browserversies een dag te vroeg te uploaden. Versie 13 komt nog geen anderhalve maand na versie 12, maar in tegenstelling tot die release zien we nu wel wat nieuws.

De ingebouwde pagina die je te zien krijgt als je een nieuwe tab opent is opnieuw ontworpen om beter aan te sluiten bij de nieuwe ontwerpprincipes van Mozilla. Datzelfde geldt voor de homepage (te zien als je de browser opent of via about:home). Je kunt daar vanaf nu snelkoppelingen naar downloads, favorieten, geschiedenis en add-ons kwijt.

Reset-knop
Als je vaak tabsessies laadt in Firefox, zul je in versie 13 een flinke snelheidsverbetering merken. Tabs van de vorige keer worden namelijk pas echt geladen als je ze aanklikt. Ook nieuw is de mogelijkheid Firefox te resetten. De browser heeft de hardnekkige neiging om traag te worden of te crashen naarmate het profiel voller wordt. De Reset Firefox-optie moet dit soort problemen met één klik oplossen. Verder kan Firefox 13 overweg met SPDY, Googles alternatief voor het http-protocol.

De download van Firefox 13 is op het moment van schrijven nog niet op de officiële servers te vinden. Wel zijn er directe downloadlinks naar de Engelstalige versie voor Windows 32-bit en Mac OSX.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business