Nieuws

Xbox 360 krijgt smartphones en tablets als controller

Microsoft kondigde tijdens de E3-spellenbeurs de dienst SmartGlass voor de Xbox 360 aan. Daarmee kun je onder meer een smartphone als spelcontroller gebruiken.

Maar SmartGlass belooft meer te worden dan dat. De dienst omvat ook een AirPlay-achtig luik waarmee je video van je tablet of smartphone (zowel Windows Phone, Android, iOS als Windows 8 zouden ondersteund worden) op je televisie- of computerscherm kan toveren. Het scherm van je gadget toont dan achtergrondinfo over de afgespeelde content.

Tweede scherm
Daarnaast kun je je smartphone of tablet ook inzetten als spelcontroller voor je Xbox 360. Een beetje zoals de GamePad, de speciale spelcontroller voor de Wii U, dus. Naast bediening via het touchscreen wordt het tweede scherm ook gebruikt om extra spelinfo zoals bijvoorbeeld landkaarten weer te geven.

[related_article id=”161452″]

Met een virtueel toetsenbord op het scherm van je tablet of smartphone zul je een url of zoekopdracht kunnen geven aan de Xbox 360-versie van Internet Explorer, die eveneens door Microsoft op de E3 werd aangekondigd. De lancering van SmartGlass staat gepland voor dit najaar maar veel details zijn nog onduidelijk.

Herbekijk de E3-persconferentie van Microsoft 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business