Jobs lustte wel een jointje

Uitgelekte overheidsdocumenten geven een gedetailleerde inkijk in het druggebruik van de Apple-oprichter. Steve Jobs gebruikte meer dan eens LSD en cannabis.

De details zijn, samen met nog andere details uit het leven van de jonge Steve Jobs, bekendgemaakt door Wired. Dat ontving de documenten van het Pentagon die ze verplicht moest vrijgeven onder de Freedom of Information Act.

De achtergrondcheck was nodig om Jobs toegang te geven tot geheime overheidsinformatie. Waarom staat niet in de documenten maar Wired verwijst hiervoor naar de biografie van Jobs die het heeft over contracten die Pixar met de inlichtingendiensten had gesloten.

[related_article id=”158256″]

Steve Jobs werd in 1988 uitgehoord waarbij hij onder meer aangaf dat hij mogelijk kon gechanteerd worden mocht zijn buitenechtelijke dochter gekidnapt worden.

Het was algemeen geweten dat Jobs in zijn jonge jaren onder meer experimenteerde met LSD. Maar in de documenten die Wired bemachtigde gaat de Apple-oprichter er dieper op in.

“Ik heb bij benadering tussen 1972 en 1974 LSD gebruikt. Doorheen die periode heb ik ongeveer tien tot vijftien keer LSD gebruikt.”

Verder gaf Jobs aan dat hij tussen 1972 en 1976 één tot twee keer per week marihuana rookte of in brownies verwerkte samen met vrienden.  Daarnaast heeft hij vijf keer hasj gebruikt. Zelf zegt hij in het verslag dat hij er ‘relax en creatief’ van werd. Al is hij er mee gestopt na 1977.Alcohol dronk hij niet.

Telefoons hacken
De documenten tonen ook aan dat Jobs al op veertienjarige leeftijd bezig was het hacken. Hij experimenteerde onder meer met een Blue Box, een toestel dat de tonen van een telefoon nabootste waardoor je gratis kon bellen.

In zijn verklaring zegt Jobs dat hij het maken van zo’n toestel niet zozeer als een misdrijf zag, maar als een project, een technische uitdaging om het mogelijk te maken.

Wired gooide alle documenten online. Hieronder kan je ze nalezen.

Steve Jobs DoD File

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business