Nieuws

Deel je scherm!

Deel je scherm!

Er zijn heel wat tools waarmee je het scherm (bureaublad) van andere pc-gebruikers kan bekijken of die je toelaten je eigen bureaublad met anderen te delen. Als het niet de bedoeling is een bureaublad effectief over te nemen,  dan is Screenleap een kinderlijk eenvoudige oplossing.

Screenleap is zo simpel dat je zelfs niets hoeft te downloaden wanneer je het scherm van iemand anders wil bekijken. Het volstaat dat je je browser afstemt op www.screenleap.com en de 9-cijferige code invoert die je van de ‘verzender’ gekregen hebt, om zijn scherm te kunnen bekijken.

[download_file]

Wil je je eigen scherm met anderen delen, dan volstaat het downloaden van een bescheiden Java-applet. Je moet hiervoor dus wel Java 1.5 of hoger op je systeem draaien hebben. Zodra de applet is geïnstalleerd, ontvang je een url waarin de 9-cijferige code zit verwerkt (www.screenleap.com/<cijfercode>). Het volstaat dat je die aan iemand doorspeelt opdat die je scherm kan bekijken.

Uiteraard kan je op elk moment de gedeelde sessie afbreken. Screenleap laat je bovendien toe een rechthoekig schermgebied af te bakenen: de ontvanger krijgt dan alleen dat gebied te zien. Handig is nog dat de ontvanger het doorgestuurde beeld hetzij in de oorspronkelijke resolutie te zien krijgt, hetzij aangepast aan zijn eigen schermafmetingen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business