Nieuws

Acht leuke zomergadgets

Het zonnetje schijnt, je geniet van een welverdiend weekend en ligt met je laptop of tablet in de tuin. Kan het nog beter? Natuurlijk. Onderstaande gadgets balanceren op de rand tussen cool, handig en bizar, maar maken stuk voor stuk je zomer aangenamer.

1 Hou je benen koel
De kans dat je je benen verbrandt aan een laptop is klein, maar toch wordt het al snel ongemakkelijk om zo’n toestel op je schoot te houden. Een lapdesk zoals de Cooler Master NotePal X1 (19,90 euro) fungeert als handig kussen voor je laptop, en als je hem in je toestel plugt, starten de ventilatoren in de lapdesk op om je benen te verfrissen.

2 … en het hoofd
Nog in het segment afkoeling: de USB-ventilator. De toestelletjes komen in verschillende modellen, van bloemetjes en piepkleine fans tot robuuste exemplaren. Ik ben wel fan van een retro ventilator, die je voor zo’n vijftien euro vindt op allerlei online winkels, zoals Amazon. Wil je nog iets verder gaan in je strijd tegen de hitte, dan kan je ook je eigen USB -aangestuurde miniairconditioner aanschaffen (vanaf 35 euro, eveneens via Amazon).

Acht leuke zomergadgets

3 … en je blikje
Niets zo vervelend als lauwe cola op een hete dag. Ben je geen fan van ijsblokjes, en te lui om af en toe naar de koelkast te slenteren, dan voorziet deze USB-minikoelkast je van een blikje gekoelde drank. Je vindt ze onder meer op ThinkGeek, voor 19,99 dollar plus verzendkosten.

Acht leuke zomergadgets

4 Strandplezier
Met je iPod op het strand gaan liggen is zó 2011. De hi-Sun strandhanddoek met ingebouwde speakers (www.hi-fun.com, voor 69,99 euro te koop op www.conrad.be) combineert het klassieke strandlaken met een kussen voor je hoofd, en bouwt daar speakertjes in. Je plugt de handdoek in je draagbare mp3-speler of iPhone en kan oortjesloos van muziek genieten terwijl je bruint.

5 Je eigen zonnepaneel
De zomer is het ideale tijdstip om je zonnelader boven te halen. Een draagbaar zonnepaneel waarmee je bijvoorbeeld je smartphone of mp3-speler kan opladen is handig voor een dagje onderweg, zodat je spelertje niet zonder energie valt tijdens die kilometerslange fietstocht. Nu jij nog. Onder andere bij A-solar vind je leuke losse exemplaren, en toestellen die ingebouwd zitten in tassen of hoesjes.

Acht leuke zomergadgets

6 Laat het gras maar groeien
Vervelendste effect van een zomer: het gras moet gemaaid. En tenzij je een tiener hebt rondlopen die lessen in werkdiscipline nodig heeft, is dat jouw probleem. Gelukkig leven we eindelijk in de toekomst, en zijn er robotjes om dat te doen. De grasrobot, een buitenversie van de bekendere stofzuigervariant, rijdt op zijn eentje rondjes over je gazon, terwijl hij zonder pardon grassprietjes wegmaait.

Husqvarna heeft enkele exemplaren in zijn gamma (vanaf 1.499 euro), net als Robomow (vanaf 899 euro) en Belrobotics www.belrobotics.com (vanaf 4.429 euro).

7 Waterproof jasje
Een van mijn problemen met e-readers is dat je ze niet in bad kan gebruiken. En ook als je te dicht naast het zwembad zit, moet je opletten voor kortsluiting. Gedaan daarmee. Een waterdicht jasje voor je iPad, Kindle of andere tablet houdt je toestel heel, ook als er iemand met een bommetje in het zwembad plonst. Modellen gaan van een redelijk onelegante plastic zak tot een heuse harde case. Prijzen schommelen tussen tien en veertig euro.

Acht leuke zomergadgets

8 Geen kreeftenkleurtje
Te lang zonnen is niet alleen slecht voor je kleur, die rode uitslag is niet bepaald bevorderlijk voor je gezondheid. Ben je het type dat al eens in slaap valt tijdens het bruinen, dan is daar – hoe kan het ook anders – een app voor. Ik vond op iTunes onder meer de Suntan Watcher (0,99 euro, www.dashtechonline.com), die je via timertjes vertelt wanneer je je moet omdraaien.

Iets beter, en meer verantwoord, is het gratis iTanSmart. Je geeft aan in welke omgeving je vertoeft, en de app vertelt je wanneer je opnieuw moet smeren om beschermd te blijven. In België weet je trouwens nooit of je wel lang genoeg zon hebt om te verbranden, tenzij je de buienradar binnen handbereik houdt.

De site op www.buienradar.be, en de bijhorende app voor zowat elk mogelijk mobiel platform, houden je op de hoogte van de weersverwachtingen, ook over pakweg drie uur, wanneer de gasten van de barbecue arriveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business