Nieuws

Internetkatten krijgen eigen filmfestival

Cannes, Venetië en zelfs het filmfestival van Gent, maak plaats voor het Internet Cat Video Film Festival: een filmfeest voor onze pluizigste internetvriendjes.

Poezen en poezenliefhebbende cinefielen kunnen op 30 augustus hun hart ophalen in Minneapolis in de Verenigde Staten. Daar wordt voor de eerste keer een filmfestival georganiseerd dat toegespitst is op een filmgenre dat schromelijk onderbelicht blijft op andere festivals: internetpoezenvideo’s.

Eenzame kattenliefhebbers uit isolement
“Kattenvideo’s bereiken een publiek van miljoenen mensen, maar normaal is de kijker helemaal alleen. Tot nu”, zo schrijft organisatrice Katie Czarniecki in een blogpost.

Nu is Minneapolis niet zo’n grote naam als het op filmfestivals aankomt en de kans dat de media er uitgebreid over berichten is eerder gering. Belgen zullen er dus weinig plezier aan beleven, tenzij iemand ook hier een soortgelijk festival uit de grond stampt. Onze collega’s van Clickx deden al een verdienstelijke poging op hun verkiezing van de Site van het Jaar. In een officieuze kat-egorie (oh ja, ik kon het niet laten, nvdr.) kozen zij de beste kattenvideo.


We hebben geen idee welke kattenvideo’s er voor het Cat Video Film Festival geselecteerd zijn. Maar ter lering en vermaak hebben we hieronder al een bloemlezing gemaakt van de beste kattenvideo’s die het wereldwijd web te bieden heeft.





Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business