In een recente blogpost heeft Facebook aangekondigd dat ze meer aandacht zullen besteden aan het verwijderen van valse “likes” op Facebookpagina’s. Hiermee worden “likes” bedoeld die op onrechtmatige wijze zijn verkregen, bijvoorbeeld via malware of gehackte accounts. Een valse “like” biedt natuurlijk geen enkele waarde voor de eigenaar van de pagina. Die krijgt immers een […]

In een recente blogpost heeft Facebook aangekondigd dat ze meer aandacht zullen besteden aan het verwijderen van valse “likes” op Facebookpagina’s. Hiermee worden “likes” bedoeld die op
onrechtmatige wijze zijn verkregen, bijvoorbeeld via malware of gehackte accounts.

Een valse “like” biedt natuurlijk geen enkele waarde voor de eigenaar van de pagina. Die krijgt immers een vertekend beeld van het aantal “likes” en wat voor mensen zijn pagina “liken”.

Ook Facebook zal valse “likes” en profielen waarschijnlijk liever kwijt zijn dan rijk. Facebook haalt zijn inkomsten immers uit advertenties, en die hebben alleen waarde als ze authentieke gebruikers bereiken, die oprecht geïnteresseerd zijn in de advertenties.

Facebook beweert dat het gemiddeld zou gaan om minder dan 1% van de “likes” van een pagina. Eerder maakte het sociale netwerk ook al bekend dat 8,7% van de profielen op Facebook vals zijn.