Nieuws

In beeld: Microsoft Surface onder handen genomen

Microsoft was maandenlang bijzonder zwijgzaam over zijn eerste tablet: de Surface. Nu kunnen we voor het eerst een kijkje nemen naar de hardware en technische details.

Tijdens een exclusief persevenement kon ZDNet-collega Ed Bott de Surface voor het eerst uitgebreid onder handen nemen. Microsoft had het apparaat zelfs uit elkaar gehaald om een idee te geven van de bouwkwaliteit. De Surface bestaat uit 200 afzonderlijke onderdelen, waar je er enkele van hieronder in meer detail kunt zien.


De twee plastic onderdelen die je ziet in het midden van de foto zijn uitvergrotingen van de piepkleine scharniertjes die de uitklapbare steun overeind houden.


De vingers wijzen naar twee antennes die moeten zorgen dat eigenaren niet het draadloze signaal verzwakken als ze de Surface vasthouden. Twee ‘RF Windows’ zijn toegevoegd, speciale plastic strips die de ontvangst moeten verbeteren.


Microsoft toonde ook de prototypes die de revue gepasseerd zijn. Liefst 300 modellen werden uitgeprobeerd, gemaakt uit een boek, karton en tape.


Ook van het toetsenbord werden talloze proefmodellen gemaakt. Honderden proefpersonen probeerden uit, wat resulteerde in de multifunctionele toetsenbordcover die Microsoft Touch Cover noemt.


Bijzonder: Microsoft maakte grif gebruik van 3D-printers om met precisie testonderdelen te kunnen maken.


Microsoft gebruikte deze Computer Numerated Control (CNC) machine om in het laboratorium een waarheidsgetrouwe tablet te creëren, zodat de juiste specificaties naar de fabriek in China konden worden gestuurd.


Surface-modellen in allerlei kleuren worden door de mangel gehaald om hun weerstand tegen schokken te testen.


Het lab waarin de Surface werd gemaakt, was onderhevig aan de meest strenge beveiliging à la Apple.

Microsoft heeft duidelijk veel werk gestoken in de Surface. In een apart artikel wijden we iets meer uit over hoe dat zich vertaalt in prestaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business