Nieuws

Samsung ontkent gestaakte levering lcd’s aan Apple

Samsung ontkent met klem dat het zal stoppen met de levering van lcd-panelen aan Apple.

De lokale publicatie Korean Times kwam maandag op de proppen met het nieuws dat Samsung tegen het einde van het jaar zou stoppen met de levering, omdat het gelooft dat zijn Amerikaanse partner niet langer geld oplevert vanwege de steeds minder flexibele beheerstructuur van de distributieketen. De site noemde daarbij een anonieme hoge manager binnen Samsung.

Een woordvoerder van Samsung zegt nu tegen onze collega’s van Cnet dat de berichtgeving van geen kanten klopt. Het heeft Korean Times gevraagd het gewraakte artikel aan te passen. “Samsung Display heeft nooit geprobeerd om de levering van lcd-panelen aan Apple te staken”, zegt hij.

[related_article id=”158256″]

Samsung en Apple hebben op zijn zachtst gezegd een moeizame relatie. Ze slepen elkaar in verschillende landen voor de rechter en zijn felle concurrenten op het gebied van smartphones en tablets.

Ondanks de ontkenning is het wel degelijk zo dat Apple voor zijn productie steeds meer vertrouwt op andere bedrijven dan zijn grootste concurrent. Zo meldt de Wall Street Journal dat Sharp is begonnen met massaproductie voor de schermen van de iPhone 5.

Diezelfde publicatie merkte up dat een belangrijke chiparchitect van Samsung, Jim Mergard, enkele weken geleden zijn biezen heeft gepakt en nu aan de slag is gegaan bij Apple. Dat voedt de geruchten dat Apple zijn volgende generatie processor, de A7, wel eens zou kunnen laten maken door een andere fabrikant dan Samsung.

Apple is zelf verantwoordelijk voor het ontwerp van zijn processoren, maar het laat de productie over aan bedrijven met meer capaciteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business