Nieuws

E-mails schrijven in Gmail verbeterd

Google gaat het opstellen van van Gmail-berichten onderbrengen in een pop-upvenster, zodat je kan schrijven en antwoorden zonder de inbox uit het oog te verliezen.

Het nieuwe flexibele opstelvenster maakt het volgens Google een stuk makkelijker om oudere berichten terug te lezen of de inbox te doorzoeken zonder daarvoor de mail te hoeven sluiten die je aan het typen bent.

De nieuwe pop-up heeft simpele controles ingebouwd en een handige module om snel afbeeldingen op je computer of het web toe te voegen aan een mail. De controles zijn verborgen onder werkbalkknoppen, zodat ze alleen in beeld komen als je ze nodig hebt.

[related_article id=”158901″]

Het nieuwe opstelvenster werkt, zo zegt Gmail-productmanager Phil Sharp in een blogpost, hetzelfde als Google Chat-vensters. Dat betekent dus dat je aan meerdere berichten tegelijk kunt werken en ze minimaliseren als je met iets anders bezig bent.


Ook het toevoegen van ontvangers is verbeterd, met autosuggestie in het adresveld en de mogelijkheid om reeds ingevulde ontvangers te verslepen naar het CC- of BCC-veld. Deze vernieuwingen zijn ook toegevoegd wanneer je een binnengekomen mail beantwoordt.

Google zal de komende maanden nog de laatste verbeteringen aanbrengen aan de nieuwe manier van opstellen, maar Gmail-gebruikers kunnen de functie al wel uitproberen. Als je naar je inbox gaat en een nieuwe mail opstelt, krijg je de optie om over te schakelen naar het nieuwe aanzicht.

Bevalt de nieuwe aanpak je niet, is er voorlopig nog steeds de mogelijkheid om terug te schakelen naar het oude opstelvenster.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business