Nieuws

Windows 8-tip: Malwarescan externe opslag

Usb-sticks zijn een favoriet vehikel voor malwareschrijvers om pc’s te besmetten. Stel Windows 8 zo in dat het automatisch externe opslag doorlicht.

Windows 8 heeft als eerste besturingssysteem in de geschiedenis van Microsoft een ingebouwde malwarescanner. Microsoft Security Essentials, dat eerder een gratis download was voor Windows-gebruikers, is nu geïntegreerd met Windows Defender, zodat je standaard een realtime-virusscanner aan boord hebt.

Dat is goed nieuws, maar Microsoft heeft om de een of andere reden een virusscan voor verwisselbare media niet standaard ingesteld. Omdat besmettingen die zich verspreiden via usb-sticks en andere draagbare opslag schering en inslag zijn, loop je zo alsnog een fiks risico.

Het is echter gewoon mogelijk om externe opslag standaard door te lichten. Daar moet je Windows Defender voor openen. Je kunt die vinden door in het startscherm simpelweg het woord ‘defender’ te typen, waarna je de app direct kunt selecteren.


Kies nu het menu Instellingen en vervolgens voor de tab geavanceerd in het rijtje met opties. Vink nu de optie Verwisselbare stations scannen aan en vergeet niet om de wijzigingen op te slaan. De volgende usb-stick die je nu insteekt wordt automatisch gescand op indringers.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business