Nieuws

Breng gadgets terug op bureaublad Windows 8

Microsoft heeft de handige kleine desktopgadgets afgevoerd uit Windows 8, maar met 8Gadgetpack herstel je klok en weerbericht weer in volle glorie op je bureaublad.

De desktopgadgets van Windows Vista/7 zijn handige kleine programmaatjes, die in een zijbalk op je bureaublad worden weergegeven. Zaken als het omzetten van munteenheden, aflezen van de tijd en het bekijken van het weerbericht konden in één oogopslag en dat sprak een aantal mensen erg aan.

[download_file]

Omdat de gadgets echter een veiligheidsrisico vormden en niet meer strookten met het strakke imago dat Microsoft met Windows 8 voor ogen stond, zijn de gadgets naar de vuilbak verhuisd.


Het gratis Windows 8-programma 8GadgetPack brengt de kleine assistenten echter weer terug naar het bureaublad. Je kunt nu weer een zijbalk vullen met je favoriete onderdelen, wat helaas niet hetzelfde is als de aanpak van Windows 7. Een vaste balk met gadgets was de aanpak van Windows Vista, terwijl je in Windows 7 de gadgets rechtstreeks op het bureaublad kon plaatsen.

Afgezien van dit ongemak is het fijn om de klok en het weerbericht weer terug te zien. Sommige mensen melden dat ze het programma niet kunnen opstarten via de tegel op het startscherm, maar je kunt de software ook starten door met rechts te klikken in het bureaublad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business