Nieuws

Rabbids Pretpark: geen pleziertje

Voordelen
Interessant gebruik van de GamePad
Veel minigames
Nadelen
Niet interessant met vier spelers
Trage snelheid
Minigames moet je vrijspelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Een partygame met vrienden in combinatie met de Wii U? Daar hebben we Nintendo Land voor. Wat doet Rabbids Pretpark daar eigenlijk nog?

Rabbids Land is een bordspel vol konijnen. Klinkt vreemd, tot je beseft dat het om de Rabbids van Ubisoft gaat. De spin-off reeks van Rayman heeft het nodige succes gekend, maar de laatste tijd verschijnen ze om de haverklap in een nieuw spel. Ook voor de Wii U is er een Rabbids lanceertitel. Eentje met minigames, wat had je gedacht?

Leuk idee, saaie uitvoering

Het initiële idee van Rabbids Land klinkt goed: een interactief bordspel, minigames die de GamePad goed gebruiken en Rabbids humor. In het assortiment van launchtitels voor de Wii U zit nog geen enkel digitaal bordspel. Ideaal als aanvulling, toch? Ik start het spel de eerste keer met twee personen op, waarna er direct twee computertegenstanders worden toegevoegd. Na een half uur durend spelrondje zie ik de bui al hangen…

Rabbids Land heeft een leuke opzet met tamelijk plezante minigames, maar de insteek is oersaai. Het bord bestaat uit twee ringen met een vijftal verschillende vakjes. Het enige waar je op wilt komen, is een minigamevakje. Alle andere zorgen er voor dat je alweer moet wachten tot iedereen klaar is met spelen voor je aan de beurt bent. Eigenlijk zit je meer te kijken hoe het spel verder loopt, in plaats van actief deel te nemen. Het draait toch om de minigames?

Niet meer dan twee

Daarbij komt dat elke minigame maar twee personen ondersteunt. Dat maakt het nogal saai wanneer de computer op een minigame vakje komt: ofwel speel je helemaal niets, ofwel speelt een van de twee. De enige minigame die je wel met vier speelt, is "Quiz". Hier krijg je een vraag met vier mogelijke antwoorden, en de andere drie spelers moeten inschatten of het goed is beantwoord. Leuk, maar na 10 vragen wil je dit soort quiz-spelletjes liever overslagen.

Wat gebeurt er wanneer je met vier tegelijk speelt? Dan wordt er bij elke minigame twee mensen buitenspel gezet. Niet echt prettig voor een partygame, want er is niets zo vervelend als iemand zien spelen zonder dat je mee kunt doen. Wil je dan eerder genieten van de minigames per twee en het bordspel achterwege laten? Dat kan, maar elke minigame moet je vrijspelen in het bordspel. Je wordt dus verplicht om jezelf uren te vervelen, voordat je alles vrij hebt gespeeld. Niet echt boeiend.

Gemiste kans

Rabbids Land is een van de betere spellen die de unieke eigenschappen van de GamePad goed benut, maar raakt verstrikt in een saai bordspel dat verre van een partygame is. Je voelt je de helft van de tijd buitengesloten. Daarbij komt ook dat elke minigame moet worden vrijgespeeld. Pure zonde voor een partygame. Daarom: Ubisoft, maak de volgende keer 4-speler minigames, creëer meerdere boeiende themaspelborden en probeer het daarna nog eens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business