Vanaf februari 2013 gaat Telenet de prijs van enkele diensten opslaan. Het gaat om een stijging van 2,9 procent. De vaste internetverbinding, vaste telefoonlijn en de bundels (shakes) worden hierdoor duurder. Ook de huur van de HD Digicorder stijgt van 8 euro naar 8,2 euro per maand. Telenet zegt dat het zich voor de prijsstijging […]

Vanaf februari 2013 gaat Telenet de prijs van enkele diensten opslaan. Het gaat om een stijging van 2,9 procent.

De vaste internetverbinding, vaste telefoonlijn en de bundels (shakes) worden hierdoor duurder. Ook de huur van de HD Digicorder stijgt van 8 euro naar 8,2 euro per maand.

Telenet zegt dat het zich voor de prijsstijging baseert op de stijging van de consumptieprijsindex. Volgens het bedrijf zijn de kosten van bepaalde diensten toegenomen. Wie vanaf februari meer moet betalen kan wel zonder kosten overstappen naar een ander tarief of vertrekken bij de operator.

 

Wel worden niet alle prijzen duurder. De vaste beltarieven net als de mobiele tarieven (King en Kong) en de prijs van het kabelabonnement blijven ongewijzigd. Ook extra zenderpakketten houden dezelfde prijzen..

Klanten worden vanaf 17 december per brief of e-mail geïnformeerd over de prijsstijging. Ook kunnen ze op  Telenet.be/indexering kijken in welke mate hun tarieven stjigen.