Nieuws

ZDNet in een nieuw jasje – wat is er veranderd?

In het geval dat je het nog niet gezien zou hebben: ZDNet zit in een nieuw jasje. Er zijn veel zaken gewijzigd, maar onderstaande punten wilden we toch even onder de aandacht brengen.

Responsive design

De tijd dat een uitgeklede website nodig was voor WAP-toegang op een klein zwart-wit scherm op je mobiele telefoon is verleden tijd. Met mobiel in het achterhoofd – dat steeds belangrijker wordt – hebben we ervoor gekozen om "responsive design" toe te passen. Eigenlijk betekent dat niets meer of minder dan één website, die zich perfect aanpast aan het toestel dat gebruikt wordt om de site te bezoeken. Redacteur Pieterjan Van Leemputten legde het eerder al uit.

Belangrijkste nieuws

Vanavond een Apple-keynote? Gisteren een nieuwe versie van Microsoft Windows gelanceerd? Het belangrijkste nieuws zal voortaan langer op de homepage blijven staan. Verder hebben we een dynamisch menu waarmee we je nog beter interessante onderwerpen kunnen aanbieden.

Nog makkelijker zoeken

Eén van de oudste elementen op de website was de zoekfunctie. Hoewel deze al enkele keren was bijgewerkt voldeed ze niet aan de normen: een artikel zoeken was vaak omslachtig en – let op onze woorden – puur tijdverlies. De zoekresultaten zitten nu nog beter verwerkt in de website – eigenlijk zoals het eerder al moest zijn.

Reacties

De oude website gebruikte een forum om reacties te tonen. Een leuke manier om een discussie te voeren, maar niet echt de ideale oplossing. Vaak ging er ook wel eens iets fout. Dat wekte zelfs frustraties op onder de lezers – maar we hebben naar jullie geluisterd.

Er is een nieuw reactiesysteem ten voordele van het oude forum waarmee je nog makkelijker kan reageren zonder te registreren: een Twitter- of Facebookaccount is voldoende.

Waarschuwing

We moeten wel opmerken dat je de site moet bezoeken met een recente browser om alles mooi weer te geven. Zelf raden we Firefox, Google Chrome, Opera en Internet Explorer 9 of 10 aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business