Nieuws

Nokia wil Windows 8-tablets bouwen

Nokia CEO Stephen Elop heeft bevestigd dat het bedrijf een Windows 8-tablet overweegt, maar sluit een Android-toestel ook nog niet uit.

Nokia’s Lumia Windows Phones doen het goed, maar het bedrijf kijkt ondertussen al verder. De Finse telefoonfabrikant overweegt om Windows 8-tablets op de markt te zetten.

CEO Stephen Elop vertelde gisteren aan de Australische pers in Sidney dat Nokia de mogelijkheden voor tablets van naderbij bestudeerd. “We zijn de markt van nabij aan het bestuderen nu Microsoft de Surface heeft geïntroduceerd. We proberen daarvan te leren en te begrijpen wat de beste manier zou zijn om te participeren, en op welk moment.”

[related_article id=”161563″]

Tegelijk sluit Elop een Android-tablet niet volledig uit. Vooral de interessante 7 inch schermgrootte, die door Android populair werd gemaakt, spreekt het bedrijf aan. Maar aangezien Nokia het afgelopen jaar volop heeft ingezet op Windows Phone, lijkt een Windows-tablet de meest logische keuze.

“Als je denkt aan de Lumia 920, die draait op Windows Phone, dan geeft een Windows-tablet ons de kans om een geïntegreerde ervaring te bieden. Onze eerste focus ligt dus duidelijk in het kamp van Microsoft,” zei Elop nog.

Nokia zal natuurlijk op de tabletmarkt dezelfde competitie voelen als bij haar smartphones. Beide markten worden gedomineerd door Apple en Android. Nokia vecht dan ook in de eerste plaats met BlackBerry om de derde plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business