Nieuws

OUYA verschijnt jaarlijks, beschikbaar vanaf maart

Ouya volgt het smartphonemodel en brengt jaarlijks een nieuwe spelconsole uit met nieuwe specificaties.

OUYA is de naam van de spelconsole die vorig jaar meer dan 8 miljoen dollar ophaalde op het crowdfundplatform Kickstarter. Sindsdien zijn alle ogen gericht op dit team, maar dat gaat deze mensen goed af. Eind vorig jaar zijn de consoles voor de ontwikkelaars verstuurd en in een interview heeft Julie Uhrman, CEO van OUYA, verteld wanneer we de rest kunnen verwachten.

Jaarlijks
Er zijn nog wel een aantal verbeterpunten, zoals de controller, maar het is bekend dat OUYA hier ook van op de hoogte is. Er worden wel vraagtekens gezet bij de ‘houdbaarheid’ van de OUYA, en met name de chipset. De OUYA zal worden geproduceerd met een Tegra 3-chipset die al snel zal worden ingehaald door nieuwere modellen. Daarover heeft Uhrman nu duidelijkheid gegeven aan Engadget.

OUYA

[related_article id=”160734″]

“Er zal elk jaar een nieuwe OUYA op de markt verschijnen, waarmee we vooral de mobiele strategie volgen van smartphones. We willen gebruik kunnen maken van de razendsnelle ontwikkelingen op mobiel vlak, alsook van de prijsdalingen van huidige hardware.” Natuurlijk rijst de vraag automatisch of zo’n OUYA-console niet snel als “oud” wordt bestempeld. Uhrman bevestigt duidelijk: “Alle spellen zijn terugwaarts compatibel, omdat de spellen zijn gekoppeld aan jou, de gamer.” Vergelijk het een beetje met Steam op PC, en niet zoals de huidige generatie spelconsoles.

68.000 stuks
Volgens Uhrman ligt de OUYA nog steeds op schema en zullen diegenen die de Kickstartercampagne ondersteund hebben in maart hun bestellingen ontvangen. Wanneer deze allemaal zijn uitgeleverd, zullen diegene die via de site van OUYA een pre-order hebben gedaan hun bestelling in april ontvangen. In de Kickstartercampagne zijn er 68.000 stuks verkocht en daarna zijn de verkopen via de site blijven binnenstromen, op hoeveel de teller momenteel staat wil het bedrijf niet zeggen.


OUYA

De OUYA gaat ook naar de winkels toe, en dat zou vanaf juni 2013 het geval moeten zijn. In de Verenigde Staten zal dat in eerste instantie om de Target- en Best Buy-winkels gaan, er wordt (voorlopig) niet gesproken over andere landen waar de spelconsole in de winkel zal liggen. De retailprijs voor de OUYA zal 99,99 dollar zijn. Daarvoor ontvang je de console en een controller, een extra controller kost 49,99 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business