Nieuws

Kattebelletjes sturen naar je smartphone

Met PushBullet kan je een bestand, notitie, weblink of lijstje van je computer naar een Androidtoestel pushen, recht vanuit je browser.

Met PushBullet kan je virtuele kattebelletjes ‘pushen’ vanuit de webbrowser op je computer naar je Androidtoestel, of dat van je vrienden.

Eenmaal aangemeld met je Google-account, kan je vanaf de website van PushBullet – of via de Chrome-extensie – een bestand, notitie, weblink of lijstje naar je Androidtoestel sturen. Het kattebelletje verschijnt dan onmiddellijk in het notificatiecentrum op je smartphone of tablet.

[related_article id=”158662″]

Stuur een adres of boodschappenlijstje naar je telefoon voor je het huis uit gaat, of plaats een belangrijke herinnering in je notificatiecentrum, waar je het zeker zal zien. Ben je een artikel aan het lezen op je pc, maar moet je dringend weg? Dan kan je de link naar je smartphone pushen om later verder te lezen.

Omdat de applicatie met push-berichten werkt, is PushBullet erg genadig voor je mobiele data, maar vooral ook voor het batterijleven van je telefoon. De app moet niet voortdurend gaan aankloppen bij de server, maar de server pusht zelf een bericht dat de app wakker maakt.

De app is pas onlangs in de Play Store verschenen, en er is dan ook nog heel wat ruimte voor verbetering. Maar de ontwikkelaars werken voortdurend aan nieuwe functionaliteiten. Sinds deze week kan je bijvoorbeeld ook ‘Bullets’ naar het toestel van je vrienden sturen, op voorwaarde dat zij je daar natuurlijk toestemming voor geven.

PushBullet is reclamevrij en gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business