Nieuws

Gerucht: ‘Google-winkels nog dit jaar een feit’

Volgens geruchten wil Google, in navolging van Apple en Microsoft, zijn groeiende aantal merkgadgets slijten in eigen winkelpanden.

De goed ingevoerde site 9to5Google.com kwam afgelopen vrijdag met het nieuws naar buiten dat de online specialist voor het einde van dit jaar op verschillende locaties in de Verenigde Staten Google Stores wil openen. De site beroept zich daarbij op een ‘extreem betrouwbare’ bron binnen het bedrijf.

De winkellocaties zouden vooral bedoeld zijn om consumenten meer vertrouwd te maken met de meer buitenissige producten van de zoekmachine. Het zou het bedrijf bovendien de gelegenheid geven om zijn publieke projecten in het zonnetje te zetten, zoals zijn geautomatiseerde auto’s of groene stroomprojecten.

[related_article id=”158256″]

Google begon te denken aan eigen Stores tijdens de ontwikkeling van Google Glass. Deze verbonden bril is zo anders dan anders, zo redeneerde het Amerikaanse bedrijf, dat het alleen succesvol zou zijn als mensen het eerst zelf kunnen uitproberen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Google zijn producten aanprijst in de echte wereld. Het heeft bij winkelketens in Amerika en Groot Brittannië eigen stands geopend, waar geïnteresseerde klanten Chromebooks kunnen uitproberen, de laptop wiens hoofd in de cloud leeft.

Maar aan de kassa is het de winkelketen zelf die de verkoop bijschrijft, en niet de zoekmachine. Bovendien hebben de medewerkers van de stand niet de rol van verkoper, maar staan klaar om klanten voor te lichten.

Apple heeft al langer groot succes met zijn eigen winkels en het bedrijf heeft het ontwerp van het herkenbare interieur zelfs laten patenteren. Sinds Microsoft zijn eigen tablet op de markt brengt, de Microsoft Surface, is het langzaamaan ook begonnen met het openen van eigen winkellocaties.

applechromebookdemonstratiegeruchtgooglegoogle glassgoogle storehardwaremicrosoftnieuwsproductretailverkoopwinkelzoekmachine

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals