Nieuws

Pixplit: Samen fotocollages maken op je smartphone

Pixplit is de leukste mobiele app voor fotografie die we in tijden zagen. Samen met vrienden of onbekenden maak je in een handomdraai leuke fotocollages die je met de hele wereld deelt.

Online fotoportalen zijn inmiddels een ingeburgerd fenomeen sinds de komst van diensten als Instagram. Maar zij mikken vooral op het afzonderlijke individu, die met zijn stroom geüploade foto’s zijn dagelijks leven deelt.

Daarom is de gratis app (iOS/Android) Pixplit zo’n leuke aanvulling op dit fenomeen. Omdat je heel vaak met vrienden en/of familie bij dezelfde gebeurtenis bent, maak je dezelfde foto’s uit verschillende gezichtspunten. En dankzij dit leuke tooltje kun je daar snel en makkelijk aantrekkelijk uitziende fotocollages van maken.


Net als de meeste moderne diensten kun je bij Pixplit een account aanmaken via Facebook of e-mailregistratie. Na een snelle uitleg (zie boven) kom je in het startscherm, waar je kunt beginnen met collages maken, andere gebruikers volgen of aan een andere collage kunt deelnemen. Als je een collaboratie wilt starten, moet je elkaar wel eerst volgen, zoals op de meeste sociale netwerken.

[related_article id=”158662″]

Creatief knippen en plakken
Het maken van een collage is simpel en leuk uitgevoerd. Eerst kies je de verdeling van de vlakken, waarbij je tot 9 foto’s in een collage kunt integreren. Dan komt je camera-app in beeld, die je je toegewezen deel van de collage laat zien. Binnen dit kader maak je een foto en vervolgens voeg je locatie, commentaren en andere informatie toe. Het doet een beetje denken aan de tekeningen die kinderen maken, waarbij de een het bovenlijf en de ander de benen tekent.


Afgeronde collages kun je opslaan op je harde schijf, met anderen delen of er verdere bewerkingen aan uitvoeren. Omdat je via PixPlit nieuwe gebruikers kunt ontdekken, is het mogelijk om collages te maken met mensen over de hele wereld en dat geeft deze app een heel nieuwe dimensie op het gebied van het delen van foto’s.

Als je een leuke foto hebt, maar nog geen medestanders voor een collage, kun je de foto alvast maken en van tevoren de indeling maken. Je volgers kunnen namelijk niet alleen afgeronde collages zien, maar ook de exemplaren die nog moeten worden ingevuld en daar dan inspringen als ze een leuk ‘werk in uitvoering’ vinden.


Al met al voegt Pixplit echt iets nieuws toe aan de wereld van fotoapps en biedt onverwachte mogelijkheden voor de ontdekking van nieuwe fotografen en mensen met gelijke interesses.

Pixplit is gratis en kun je vinden in de iTunes App Store en Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business