Nieuws

Kroes foetert op Brussel om uitblijven 4G

Het Brussels Gewest heeft de toorn gewekt van eurocommissaris Neelie Kroes. Zij schrijft de hoofdstad een boze brief over het uitblijven van supersnel 4G-internet. 

Het is Kroes een doorn in het oog dat uitgerekend in de stad waar de Europese Commissie is gevestigd 4G-internet onmogelijk wordt gemaakt door de strenge stralingsnormen.

Brussel hanteert 3 volt per meter, een stuk strenger is dan de aanbevolen normen van zowel de Wereldgezondheidsorganisatie als de EU. In de rest van België geldt bovendien 20,6 V/m, wat het verschil in regelgeving nog opvallender maakt.

[related_article id=”161563″]

Kroes, die verantwoordelijk is voor de Digitale Agenda van de EU vraagt de Belgische hoofstad in de brief wat de ‘objectieve reden is voor de bijzonder lage drempel in het Brussels Gewest’, zo schrijft De Standaard.

De Belgische telecomproviders klaagden al eerder over de regelzucht van Brussel. Belgacom-topman Didier Bellens wond er geen doekjes om tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie: “De mensen daar hebben nood aan 4G, en wat zegt Brussel… Fuck you”, werd uit zijn mond opgetekend.

Brussel begint de druk steeds meer te voelen en minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck gaf vorige maand al aan dat binnen een maand met een voorzel zal komen. Als de politiek er uitkomt, betekent dit nog niet dat met de uitrol van 4G in de hoofstad kan worden begonnen.

Als alles goed gaat, zou 4G vanaf september mogelijk moeten zijn, maar om een goed signaal te garanderen, moeten wel eerst een aantal zendmasten worden bijgebouwd. En het aanvragen van een vergunning duurt in het Brusselse Gewest gemiddeld 400 dagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business