Nieuws

Het Raspberry Pi-effect: 8 wonderlijke creaties met de minipc

Raspberry Pi, de supergoedkope pc op creditcardformaat, brengt hackers over de hele wereld in vervoering. Een overzicht van de meest bijzondere projecten die we konden vinden.

Dankzij de bijzonder schappelijke prijs van de Raspberry Pi zijn knappe koppen over de hele wereld aan het knutselen geslagen en de resultaten zijn vaak verrassend en bijzonder divers. In deze fotogalerij zie je een overzicht van de 10 meest bijzondere vondsten die we tot nu toe tegenkwamen.

De makers zijn vaak zo vriendelijk om te laten zien hoe ze de Raspberry Pi hebben geprogrammeerd voor hun creatie, zodat je zelf ook aan de slag kunt. Sinds kort is de laatste generatie van de Linux-pc ook uitgerust met een cameramodule, dus we verwachten dat we volgend jaar nog veel meer wonderlijke projecten zullen kunnen bewonderen.

Dynamische koplamp
Dankzij het kleine formaat van de Raspberry Pi kan hij overal aan worden bevestigd, en dus ook op een fiets. De dynamische koplamp van Matt Richardson geeft niet alleen licht, maar meet ook zijn snelheid.

[related_article id="152275"]

Arcadekast
Veel gamesliefhebbers kennen het de opensourcesoftware MAME, een emulator om oude spelletjes op te draaien. Darren J combineerde het programma met Raspberry Pi en bouwde deze geweldige arcadekast

Zeewaardig oceaanstomertje
Het ontbreekt de hackers die een Raspberry Pi ontvangen niet aan ambitie. Zo bouwde Greg Holloway de FishPi, een op afstand bestuurbaar bootje dat de Atlantische Oceaan moet oversteken.

Volautomatische barman
Party Robotics stak de Raspberry Pi in een cocktails brouwende robot die een feestje wel een heel speciaal tintje geeft. En ze zitten niet zonder werk: de Bartendro heeft al 200.000 dollar opgehaald bij fondsenwerver KickStarter.

Gitaarstemmer
YouTube-lid Blacktonedev flanste in korte tijd een elektronische gitaarstemmer in elkaar. Wie meer wil weten over hoe hij dit voor elkaar kreeg, ga dan naar de Raspberry Pi-blog.

Garagedeuropener
RaspBerry Pi leent zich ook prima voor domotica, getuige de iPhone-app SiriProxy, die via spraakcommando’s communiceert met een Pi die is aangesloten op de garagedeur. Is het niet geweldig om je auto binnen te kunnen zetten zonder het raam open te doen?

R2D2
Star Wars-fans zullen hun ogen niet kunnen afhouden van deze levensechte replica van de kleine robot R2D2, die dankzij Raspberry Pi spreekt, beweegt en zelfs gezichtsherkenning in huis heeft.

Kattenvoeder
Je moet op het laatste moment een weekend weg, maar er is niemand in de buurt om de kitten eten te geven. Geen nood, bouw gewoon deze volautomatische kattenvoeder, met hulp van de gedetailleerde instructies op de blog van TC Maker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business