Nieuws

Apple dumpt Samsung voor bouw A7-processor

Apple zou Samsung dumpen voor de bouw van de nieuwe A7-processor en kiezen voor een samenwerking met TSMC.

Apple gaat de bouw van haar nieuwe A7-processor naar verluidt in handen geven van de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) in plaats van Samsung.

Er was al langer sprake dat Apple in de toekomst vaste chipleverancier Samsung zou inruilen voor TSMC, maar dat lijkt nu toch vroeger te gebeuren dan verwacht.

[related_article id=”158256″]

Volgens The Korea Times deelt Apple momenteel vertrouwelijke gegevens over de aankomende A7-processor met TSMC. Bovendien zou de chipfabrikant al bezig zijn met de bestelling van onderdelen voor de bouw van de processor.

De A-reeks processors drijven de iOS-toestellen aan en worden door Apple ontworpen. Maar het computerbedrijf is zelf niet in staat om de processors te produceren, het is daarvoor afhankelijk van externe partners.

De huidige A6- en A6X-processors zijn gebouwd op een 32 nanometer-procédé. De A7 zou worden gebouwd op een 20 nanometer-procédé, waardoor de processor een stuk kleiner kan worden gemaakt, het verbruik verder wordt teruggedrongen en er minder warmte wordt geproduceerd.

Apple en Samsung staan niet echt op goede voet met elkaar. Het mag dan ook niet verbazen dat Apple op zoek gaat naar alternatieve leveranciers voor haar onderdelen. Eerder was er bijvoorbeeld al sprake dat het bedrijf ook voor haar schermen van leverancier verandert.

Maar de relatie tussen beide bedrijven is maar een deel van het verhaal. In de wedloop om het procédé te verkleinen loopt TSMC momenteel voor op Samsung, en Apple heeft er natuurlijk naam mee gemaakt dat ze haar toestellen zo klein en dun mogelijk maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business