Nieuws

Eerste toestellen met Firefox OS verschepen volgende week

Keon en Peak zijn volgende week beschikbaar via een Spaanse verdeler.

Keon en Peak, de allereerste toestellen die op Mozilla’s besturingssysteem Firefox OS draaien, zijn vanaf volgende week beschikbaar.

Het goedkoopste model, Keon, zal zo’n € 91 kosten (exclusief btw). Peak wisselt voor € 149 (exclusief btw) van eigenaar. Je kunt beide toestellen bestellen via shop.geeksphone.com. Het bedrijf uit Madrid zegt dat ze wereldwijd verzenden.

Terwijl we dit artikel schreven, bleek wel dat de webshop tijdelijk offline is voor onderhoud. Onze collega’s van ZDNet uit de Verenigde Staten hebben contact met Geeksphone. Het Spaanse bedrijf zal ons laten weten wanneer de webwinkel terug online is.

Keon draait op een Qualcomm Snapdragon S1 1GHz processor en heeft een 3,5-inch HVGA touchscreen scherm, een 3-megapixel camera en 4 GB interngeheugen. Met behulp van een microSD-kaartje kun je het geheugen verder uitbreiden. Verder heeft het toestel ook wifi en gps aan boord. Een frontcamera ontbreekt.

Peak is voorzien van een dual-core 1,2 GHz Snapdragon S4 processor, een 4,3-inch qHD scherm, een 8-megapixel camera en eveneens 4 GB intern geheugen. Aan de voorzijde zit nog een 2-megapixel camera en de capaciteit van de batterij is een stuk hoger dan die van Keon.

Mozilla-topman Gary Kovacs zei eerder deze week nog dat ie de Firefox OS-apparaten in Venezuela, Polen, Brazilië, Portugal en Spanje zou lanceren in juni. Op het einde van het jaar zou het toestel beschikbaar zijn in elf extra landen en de lancering voor de Verenigde Staten zou pas voor 2014 voorzien zijn.

Mozilla werkt voor haar Firefox OS-toestellen ook nog samen met Alcatel, LG, ZTE en Huawei. Alle Firefox OS-apparaten zouden gaan draaien op Qualcomm Snapdragon-processors.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business